Lagos Balığı Çorbası Tarifi
Lagos Balığı Çorbası tarifi: Lagos Balığı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Lagos Balığı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Lagos Balığı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 ml. hindistan cevizi sütü
- 200 ml. su
- 5 gram japon baharatı (yeşil köri ezmesi ağırlıklı)
- 50 gram fileto lagos balığı
- 2 gram tuz
- 2 gram karabiber
Servisi için:
Lagos Balığı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Çorbaya asıl lezzetini verecek olan fileto lagos balığını minik küpler halinde doğrayın.
- Hindistan cevizi sütü ve suyu bir tencerede kaynatın. Japon baharatını ekleyin.
- Minik küpler halinde doğradığınız lagos balığını ilave edip pişmeye bırakın.
- Tuz ve karabiber ilavesiyle çorbayı çeşnilendirin. Sap kısımlarını ayıkladığınız fesleğen yapraklarını incecik kıyın.
- Balık parçaları küçük olduğu için kısa sürede pişen çorbayı servis tabaklarına alın. Kıyılmış fesleğen yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Lagos Balığı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Beyaz etli bir balık olan lagosu, deri ve kılçıklarından arındırdıktan sonra küçük parçalar halinde çorba yapımında kullanın.