Lagos Balığı Tarifi
Lagos Balığı tarifi: Lagos Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Lagos Balığı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lagos Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram fileto lagos balığı
- 200 gram kuskus
- 8 adet beyaz kuşkonmaz
- 300 gram pırasa
- 20 gram marine hamsi
- 8 dilim bottarga (mumlu balık yumurtası)
- 1 adet enginar
- 2 adet taze soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı mercanköşk
- 1/4 çay kaşığı taze chili biberi
- 1 dal taze kekik
Lagos Balığı tarifi nasıl yapılır?
- Derisi üzerinde kalan ayıklanmış ve fileto haline getirilmiş lagos balıklarını taze kekik yaprakları ve sarımsakla marine edin. Kısık ateşte, ters yüz ederek kızartın.
- Doğranmış pırasaları közleyip ince ince kıyılmış chili biber ve taze soğanlarla soteleyip püre haline getirin.
- Ayrı bir tencerede kavurduğunuz kuskusu; balık suyu, pırasa püresi, doğranmış kuşkonmaz ve mercanköşk ilavesiyle karıştırın.
- Hafif bir renk alana kadar kızaran lagos balıklarını; sote kuşkonmaz, kuskus ve dilim balık yumurtası eşliğinde sıcağı sıcağına servis edin.
Lagos Balığı tarifinin püf noktası nedir?
Fileto balık dilimlerini çok fazla kızartmamaya özen gösterin.Marinasyon ve kuskus hazırlığında arzu ettiğiniz baharatlara yer verebilirsiniz.