Lağman (Legman) Tarifi
Lağman (Legman) tarifi: Lağman (Legman) için gerekli malzemeler nelerdir? Lağman (Legman) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Lağman (Legman) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
Açarken kullanmak için:
Etli kısmı için:
- 3-4 adet turp
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 2 adet rendelenmiş domates
- 400 gram dana kuşbaşı eti
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Lağman (Legman) tarifi nasıl yapılır?
- Gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde yoğurun. Sert bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız bu sert hamuru oda sıcaklığında üzerine nemli bir bez sererek 15-20 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın. Zeytinyağı yardımıyla tezgahın üzerinde, elinizle yuvarlayarak uzun kalın spagetti makarna şeklini verin.
- Hazırladığınız hamurları bir tepsinin içerisine dizin. Bir tencerenin içerisine su koyun ve kaynatın.
- Hazırladığınız hamurları kaynayan suyun içerisine atın ve hafif yumuşayana kadar pişirin. Kevgir yardımıyla tencereden alın ve bir delikli süzgece aktarın. Soğuk suya tutun ve bir köşede dinlenmeye bırakın.
Lağman (Legman) tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanan etleri sebzelerin üzerine ilave ederek mutlaka haşlama suyunu da ekleyin. Lezzeti artacaktır. Dilerseniz etleri de sebzelerin olduğu tencerede haşlamadan kavurabilir, üzerine su ilave edebilirsiniz. Hamur yerine erişte ya da kalın makarna da kullanabilirsiniz. Turp kullanmadan da yapabilirsiniz.
Lağman (Legman) tarifi için servis önerisi
Üzerine dereotu ya da ince kıyılmış maydanoz ilave edebilir, toz kırmızı biber serperek servis edebilirsiniz.