Labneli Krep Rulo Tarifi
Labneli Krep Rulo tarifi: Labneli Krep Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Labneli Krep Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Labneli Krep Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sos için:
- 3 tepeleme yemek kaşığı Labne
- 3 yemek kaşığı mısır konservesi
- 6 adet kornişon turşu (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı taze fesleğen (kıyılmış)
Krep için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
Labneli Krep Rulo tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy bir kap içerisinde Sütaş Labne, mısır taneleri, kornişon turşu, dereotu ve fesleğeni karıştırın.
- Krep için bir kasede yumurta, süt, su, tuz ve yağı çırpın. İçerisine unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edin ve pürüzsüz hale getirin.
- Yaptığınız harcı hafif yağlanmış ya da yağlanmamış yapışmaz tavada teker teker krep şeklinde pişirin.
- Hazırladığınız krepleri 5 dakika soğutun, ardından içlerine hazırladığınız labneli karışımı sürüp kenarlarını kapatarak sarın.
- Hazırladığınız krepleri dilimleyip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.