Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Labneli Krep Rulo Tarifi

Labneli Krep Rulo

Labneli Krep Rulo Tarifi

Labneli Krep Rulo tarifi: Labneli Krep Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Labneli Krep Rulo nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Labneli Krep Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sos için:

  • 3 tepeleme yemek kaşığı Labne
  • 3 yemek kaşığı mısır konservesi
  • 6 adet kornişon turşu (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı taze fesleğen (kıyılmış)

Krep için:

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un

Labneli Krep Rulo tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy bir kap içerisinde Sütaş Labne, mısır taneleri, kornişon turşu, dereotu ve fesleğeni karıştırın.
  • Krep için bir kasede yumurta, süt, su, tuz ve yağı çırpın. İçerisine unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edin ve pürüzsüz hale getirin.
  • Yaptığınız harcı hafif yağlanmış ya da yağlanmamış yapışmaz tavada teker teker krep şeklinde pişirin.
  • Hazırladığınız krepleri 5 dakika soğutun, ardından içlerine hazırladığınız labneli karışımı sürüp kenarlarını kapatarak sarın.
  • Hazırladığınız krepleri dilimleyip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025