Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Labneli Kakaolu Kek Tarifi

Labneli Kakaolu Kek

Labneli Kakaolu Kek Tarifi

Labneli Kakaolu Kek tarifi: Labneli Kakaolu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Labneli Kakaolu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Labneli Kakaolu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kakaolu kek için:

  • 1 su bardağı Süt (oda sıcaklığında)
  • 120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 300 gram un (2.5 su bardağı)
  • 200 gram toz şeker (1 su bardağı)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 50 gram kakao (4 yemek kaşığı)
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Labne katmanı için:

  • 400 gram Labne (oda sıcaklığında)
  • 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 100 gram toz şeker (½ su bardağı)
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Kıtır katman için:

  • 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

Ara katman için:

  • 6 yemek kaşığı damla çikolata

Labneli Kakaolu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • İşlemlere başlamadan önce tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun.
  • Fırını 180 derecede fanlı olarak ısıtmaya başlayın.
  • 28x18 cm. boyutunda fırın kabınızı ya da büyük bir fırın kabını yağlayıp unlayın ve hazır olarak bekletin.
  • İlk olarak kıtır katman için tüm malzemeleri orta boy bir kapta karıştırın ve kumlu bir hal alana kadar harmanlayın.
  • Karışımı buzdolabında bekletin. Kakaolu kek katmanı için tereyağı ve şekeri yumuşayana kadar mikser ile çırpın. Karışıma yumurtaları tek tek ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri elekten geçirerek karışıma azar azar ekleyin. Eklerken karışımın kıvamının koyulaştığı anlarda azar azar Sütaş Süt ekleyerek kıvamı yumuşatın.
  • Bu işleme kuru malzemeler ve süt bitene kadar devam edin. Karışımını kek kalıbına dökün ve buzdolabında bekletin.
  • Ara katman için derin bir kapta şeker ve tereyağını yumuşak, pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Karışıma azar azar Sütaş Labne ekleyip homojen bir hal alana kadar karıştırma işlemine devam edin.
  • Son olarak yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Dolapta bekleyen kek karışımının üzerine ilk olarak yaptığınız kıtır katman karışımının ve çikolatanın üçte birini serpin.
  • Sonrasında labneli karışımı azar azar her yere gelecek şekilde kaşık yardımı ile koyun ve hafifçe yayın.
  • Kalan çikolataları da serpin ve son olarak kalan kıtır katman karışımının tamamını kekin üzerini kapatacak şekilde yayın ve fırınlayın.
  • Keki yaklaşık 45 dakika sonra onar ya da beşer dakikalık aralıklarla bir şiş ya da kürdanla test ederek kakaolu kekten kalıntı gelmeyene kadar pişirmeye devam edin. Bu işlem 60-70 dakika sürebilir.
  • Fırından çıkan keki oda sıcaklığında bir saat dinlendirip kalıptan çıkartın ve oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025