Labneli Kakaolu Kek Tarifi
Labneli Kakaolu Kek tarifi: Labneli Kakaolu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Labneli Kakaolu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Labneli Kakaolu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kakaolu kek için:
- 1 su bardağı Süt (oda sıcaklığında)
- 120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 300 gram un (2.5 su bardağı)
- 200 gram toz şeker (1 su bardağı)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 50 gram kakao (4 yemek kaşığı)
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Labne katmanı için:
- 400 gram Labne (oda sıcaklığında)
- 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 100 gram toz şeker (½ su bardağı)
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Kıtır katman için:
- 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
Ara katman için:
- 6 yemek kaşığı damla çikolata
Labneli Kakaolu Kek tarifi nasıl yapılır?
- İşlemlere başlamadan önce tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun.
- Fırını 180 derecede fanlı olarak ısıtmaya başlayın.
- 28x18 cm. boyutunda fırın kabınızı ya da büyük bir fırın kabını yağlayıp unlayın ve hazır olarak bekletin.
- İlk olarak kıtır katman için tüm malzemeleri orta boy bir kapta karıştırın ve kumlu bir hal alana kadar harmanlayın.
- Karışımı buzdolabında bekletin. Kakaolu kek katmanı için tereyağı ve şekeri yumuşayana kadar mikser ile çırpın. Karışıma yumurtaları tek tek ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri elekten geçirerek karışıma azar azar ekleyin. Eklerken karışımın kıvamının koyulaştığı anlarda azar azar Sütaş Süt ekleyerek kıvamı yumuşatın.
- Bu işleme kuru malzemeler ve süt bitene kadar devam edin. Karışımını kek kalıbına dökün ve buzdolabında bekletin.
- Ara katman için derin bir kapta şeker ve tereyağını yumuşak, pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Karışıma azar azar Sütaş Labne ekleyip homojen bir hal alana kadar karıştırma işlemine devam edin.
- Son olarak yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Dolapta bekleyen kek karışımının üzerine ilk olarak yaptığınız kıtır katman karışımının ve çikolatanın üçte birini serpin.
- Sonrasında labneli karışımı azar azar her yere gelecek şekilde kaşık yardımı ile koyun ve hafifçe yayın.
- Kalan çikolataları da serpin ve son olarak kalan kıtır katman karışımının tamamını kekin üzerini kapatacak şekilde yayın ve fırınlayın.
- Keki yaklaşık 45 dakika sonra onar ya da beşer dakikalık aralıklarla bir şiş ya da kürdanla test ederek kakaolu kekten kalıntı gelmeyene kadar pişirmeye devam edin. Bu işlem 60-70 dakika sürebilir.
- Fırından çıkan keki oda sıcaklığında bir saat dinlendirip kalıptan çıkartın ve oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun.