Labneli İncirli Galetta Tarifi
Labneli İncirli Galetta tarifi: Labneli İncirli Galetta için gerekli malzemeler nelerdir? Labneli İncirli Galetta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Labneli İncirli Galetta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 115 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
- 175 gram un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi (buz gibi soğutulmuş)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 4-5 adet incir
- 3-4 yemek kaşığı labne
- 5-6 adet ceviz içi
Labneli İncirli Galetta tarifi nasıl yapılır?
- Un, tuz ve şekeri mutfak robotunun haznesine alıp soğuk tereyağını ekleyin ve kısa aralıklarla birkaç sefer karıştırın.
- Tereyağı parçaları bezelye kadar küçüldüğünde su ve sirke karışımının üç kaşığını ekleyin ve çok kısa bir süre karıştırın.
- Elimize bir miktar hamur alıp, sıkın ve hamurun daha fazla sıvıya ihtiyacı olduğu kanaatine varırsak geri kalan bir kaşığı da ekleyin.
- Hamuru yoğurmadan bir araya getirip streç filme sarın ve dinlenmesi için buzdolabına koyun.
- Dinlenmiş hamuru yağlı kağıt üzerinde 3-4 mm kalınlığında açın ve labne sürün. (isterseniz keçi peyniri de koyabilirsiniz)
- Üzerine biraz bal gezdirip, kenarlarda 5 cm boşluk kalacak şekilde incirleri hamurun ortasına yerleştirin ve açıkta kalan hamuru meyvenin üzerine kapatın.
- Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla süt süreriz ve toz şeker serperiz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika hamur nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
- Fırından çıkınca karamalize ettiğiniz cevizlerle süsleyin. Afiyet olsun.