Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Labneli İncirli Galetta Tarifi

Labneli İncirli Galetta

Labneli İncirli Galetta Tarifi

Labneli İncirli Galetta tarifi: Labneli İncirli Galetta için gerekli malzemeler nelerdir? Labneli İncirli Galetta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Labneli İncirli Galetta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 115 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
  • 175 gram un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi (buz gibi soğutulmuş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4-5 adet incir
  • 3-4 yemek kaşığı labne
  • 5-6 adet ceviz içi

Labneli İncirli Galetta tarifi nasıl yapılır?

  • Un, tuz ve şekeri mutfak robotunun haznesine alıp soğuk tereyağını ekleyin ve kısa aralıklarla birkaç sefer karıştırın.
  • Tereyağı parçaları bezelye kadar küçüldüğünde su ve sirke karışımının üç kaşığını ekleyin ve çok kısa bir süre karıştırın.
  • Elimize bir miktar hamur alıp, sıkın ve hamurun daha fazla sıvıya ihtiyacı olduğu kanaatine varırsak geri kalan bir kaşığı da ekleyin.
  • Hamuru yoğurmadan bir araya getirip streç filme sarın ve dinlenmesi için buzdolabına koyun.
  • Dinlenmiş hamuru yağlı kağıt üzerinde 3-4 mm kalınlığında açın ve labne sürün. (isterseniz keçi peyniri de koyabilirsiniz)
  • Üzerine biraz bal gezdirip, kenarlarda 5 cm boşluk kalacak şekilde incirleri hamurun ortasına yerleştirin ve açıkta kalan hamuru meyvenin üzerine kapatın.
  • Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla süt süreriz ve toz şeker serperiz.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika hamur nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
  • Fırından çıkınca karamalize ettiğiniz cevizlerle süsleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025