Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Labada Yaprağı Dolması Tarifi

Labada Yaprağı Dolması

Labada Yaprağı Dolması Tarifi

Labada Yaprağı Dolması tarifi: Labada Yaprağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Labada Yaprağı Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Labada Yaprağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram labada otu
  • 300 gram dana kıyma
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet tarhun
  • 1/2 demet taze nane
  • 150 gram pirinç
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 100 gram yoğurt

Labada Yaprağı Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Labada yapraklarını sıcak suda yumuşatın.
  • Kıymanın üzerine küçük doğranmış (blenderle) sarımsak ve soğanı, daha sonra tereyağını, doğranmış yeşillikleri, baharatları ve sıcak suyu ekleyerek iyice karıştırın.
  • Karışımı yapraklara sarıp tencereye dizin.
  • Kısık ateşte 1 saat pişirin. Afiyet Olsun!

Labada Yaprağı Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Yaprakları yumuşatmak için sıcak suda 10-15 saniyeden fazla tutmayın. Olmazsa olmazı yoğurtla servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025