Labada Yaprağı Dolması Tarifi
Labada Yaprağı Dolması tarifi: Labada Yaprağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Labada Yaprağı Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Labada Yaprağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram labada otu
- 300 gram dana kıyma
- 300 gram kuzu kıyma
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet tarhun
- 1/2 demet taze nane
- 150 gram pirinç
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 100 gram yoğurt
Labada Yaprağı Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Labada yapraklarını sıcak suda yumuşatın.
- Kıymanın üzerine küçük doğranmış (blenderle) sarımsak ve soğanı, daha sonra tereyağını, doğranmış yeşillikleri, baharatları ve sıcak suyu ekleyerek iyice karıştırın.
- Karışımı yapraklara sarıp tencereye dizin.
- Kısık ateşte 1 saat pişirin. Afiyet Olsun!
Labada Yaprağı Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Yaprakları yumuşatmak için sıcak suda 10-15 saniyeden fazla tutmayın. Olmazsa olmazı yoğurtla servis edin.