Kuzulu Enginar Yahni Tarifi
Kuzulu Enginar Yahni tarifi: Kuzulu Enginar Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzulu Enginar Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kuzulu Enginar Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı tarhana
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet enginar
- 4 adet taze soğan
- 4 adet kuru domates (yağlı)
- 2 dal dereotu
Kuzulu Enginar Yahni tarifi nasıl yapılır?
Orta boy düdüklü tencereyi ocağa koyun ve altını yüksek ateşte açın. Tencereye zeytinyağı ve kuzu etlerini koyup renk alıncaya kadar kavurun.
Soğanı yemeklik iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Soğanlar hafif yumuşamaya başlayınca tuz, domates püresi ve tarhanayı ekleyip karıştırın.
Son olarak sıcak suyu da ekleyin, dipten kazıyarak karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın, düdük çıktıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirin ve 25 dakika pişirin.
Tencerenin buharını tahliye edip kapağını açın ve tencereye son olarak iri küpler halinde doğranmış çanak enginarları koyun. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar (20 dakika kadar daha) kapağı açık şekilde pişirin.
Yemeği ocaktan alın, içerisine son olarak iri doğranmış taze soğanları ve yağda bekletilmiş kuru domatesleri doğrayıp ekleyin. Hafifçe yağından da ekleyebilirsiniz.
- Yemeği servis ederken üzerini taze soğan ve doğranmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.