Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu Pirzola

Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu Pirzola tarifi: Kuzu Pirzola için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Pirzola nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuzu Pirzola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kuzu pirzola
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 100 gram tereyağı
  • 2 tutam taze kekik
  • 6-7 diş sarımsak

Kuzu Pirzola tarifi nasıl yapılır?

  • Marine için: Geniş ve derin bir kaba zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Karışımın üzerine pirzolalarımızı ekleyelim ve harmanlayalım.
  • Üzerini streçleyip dolaba koyalım. (Marine işlemi et pişirilmeden en az 6 saat önce yapılmalıdır)
  • Pirzolanın 3 çeşit pişirme yöntemi vardır. Fırın, ızgara ve döküm tava. Ben döküm tava tercih ettim.
  • Yapılışı için: Döküm tavamızı ocağa alalım ve etin yapışmaması için iyice ısıtalım. ( Tavanızdan duman çıkmalıdır ve elinizi hafifçe tavaya yaklaştırdığınızda 4 saniye dayanamıyorsanız tavanız ısınmış demektir.)
  • Etimizi ısınan tavaya alalım ve her yönünü yaklaşık 3 dakika mühürleyelim.
  • Bir yandan ise başka bir tavada tereyağını eritelim, içerisine kekik ve bıçakla ince ince çizikler attığımız sarımsak ekleyelim.
  • Pişirdiğimiz etleri kızgın yağlı tavamıza alalım. 4-5 dakika daha pişirelim. Pişen etlerimizi 1.5-2 dakika dinlendirdikten sonra tüketelim. Afiyet olsun.

Kuzu Pirzola tarifinin püf noktası nedir?

Pirzolanın 3 çeşit pişirme yöntemi vardır. Fırın, ızgara ve döküm tava. Ben döküm tava tercih ettim. Marine işlemi et pişirilmeden en az 6 saat önce yapılmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kuzu Pirzola ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021