Kuzu Pirzola Tarifi
Kuzu Pirzola tarifi: Kuzu Pirzola için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Pirzola nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kuzu Pirzola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 220 gram kuzu pirzola
- 15 gram tereyağı
- 15 gram kuru soğan
- 5 gram sarımsak
- 5 gram domates
Kaplaması için:
- 5 gram toz antep fıstığı
- 5 gram kekik
- 5 gram tuz
- 3 gram çekilmiş tane karabiber
- 3 gram rezene tohumu
Servisi için:
- 10 gram yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)
- 10 gram közlenmiş biber
Kuzu Pirzola tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu pirzolalara lezzetini verecek baharatlı, çıtır kaplama harcı için; toz Antep fıstığı, kekik, rezene tohumu ve çekilmiş tane karabiberin üzerinden keskin bir bıçak yardımıyla geçin. Tuz ekleyip, karıştırın.
- Kuzu pirzolaların her iki tarafını da hazırladığınız baharat karışımı ile kapladıktan sonra hemen pişirecekseniz oda ısısında bekletin.
- Lezzet vermesi için kızartma işlemi esnasında kullanacağınız kuru soğan ve sarımsağı çok küçük parçalar halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi aynı şekilde doğrayın.
- Servisinde kullanmak üzere önceden suda beklettiğiniz yarma buğdayı, bol suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Döküm bir tavada tereyağını eritin. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğan ve sarımsağı hafif bir renk alana yüksek ateşte soteleyin.
- Baharatlar ile kapladığınız kuzu pirzolaları yüksek ateşte arkalı önlü renk alana kadar kızartın. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri katıp, sosunun daha da lezzetlenmesini sağlayın.
- Damak tadınıza göre arzu ettiğiniz süre, yüksek ateşte pişirdiğiniz kuzu pirzolaları servis tabağına alın. Haşlayıp, suyunu süzdüğünüz yarma buğdayı kuzu pirzolaları kızarttığınız tavada 2-3 dakika kadar pişirdikten sonra pirzolalarla birlikte servis edin.
- Blenderdan geçirdiğiniz közlenmiş kırmızı biber püresi ile son dokunuşu yaptığınız kuzu pirzolayı, bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kuzu Pirzola tarifinin püf noktası nedir?
Lezzetini ve suyunu hapsetmesi için pirzolaları, yüksek ateşte pişirmeye özen gösterin.
Kuzu Pirzola tarifi için servis önerisi
Kuzu pirzolanın servisinde çok az miktarda haşlanmış yarma buğdaya yer verilmektedir. Arzuya göre siz et ya da tavuk suyunda haşladığınız buğdayı, keşkek olarak pirzolanın yanında servis edebilirsiniz.