Kuzu Pirzola Tarifi
Kuzu Pirzola tarifi: Kuzu Pirzola için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Pirzola nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet orta boy
Kuzu Pirzola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kuzu pirzola
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 100 gram tereyağı
- 2 tutam taze kekik
- 6-7 diş sarımsak
Kuzu Pirzola tarifi nasıl yapılır?
- Marine için: Geniş ve derin bir kaba zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Karışımın üzerine pirzolalarımızı ekleyelim ve harmanlayalım.
- Üzerini streçleyip dolaba koyalım. (Marine işlemi et pişirilmeden en az 6 saat önce yapılmalıdır)
- Pirzolanın 3 çeşit pişirme yöntemi vardır. Fırın, ızgara ve döküm tava. Ben döküm tava tercih ettim.
- Yapılışı için: Döküm tavamızı ocağa alalım ve etin yapışmaması için iyice ısıtalım. ( Tavanızdan duman çıkmalıdır ve elinizi hafifçe tavaya yaklaştırdığınızda 4 saniye dayanamıyorsanız tavanız ısınmış demektir.)
- Etimizi ısınan tavaya alalım ve her yönünü yaklaşık 3 dakika mühürleyelim.
- Bir yandan ise başka bir tavada tereyağını eritelim, içerisine kekik ve bıçakla ince ince çizikler attığımız sarımsak ekleyelim.
- Pişirdiğimiz etleri kızgın yağlı tavamıza alalım. 4-5 dakika daha pişirelim. Pişen etlerimizi 1.5-2 dakika dinlendirdikten sonra tüketelim. Afiyet olsun.
Kuzu Pirzola tarifinin püf noktası nedir?
Pirzolanın 3 çeşit pişirme yöntemi vardır. Fırın, ızgara ve döküm tava. Ben döküm tava tercih ettim. Marine işlemi et pişirilmeden en az 6 saat önce yapılmalıdır.