Kuzu Navarin Tarifi
Kuzu Navarin tarifi: Kuzu Navarin için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Navarin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
135 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuzu Navarin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram kuzu eti (yağlı olması)
- 8 adet bebek patates
- 8 adet bebek havuç
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1/2 su bardağı taze bezelye
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı doğranmış domates (doğradıkan sonra ezin)
- 1/2 çay bardağı kırmızı şarap
- 2 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş top karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Kuzu Navarin tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu etini kuşbaşından daha iri olacak şekilde doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin.
- Un, tuz ve karabiberi tabanı geniş bir kapta harmanlayın ve kestiğiniz kuzu parçalarını bu harca iyice bulayın.
- Sıvı yağı iyice kızdırın, etleri içerisine atın ve sadece mühürlenene kadar 3-5 dakika süresince, yüksek ateşte dört bir tarafını pişirin.
- Mühürlenen etleri kenara alın. Aynı tencerenin içerisine hemen soğan ve sarımsağı atın ve sotelemeye başlayın.
- 2-3 dakika soteledikten sonra tereyağını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Soğanlar yumuşayınca şarabı ekleyip tencereyi deglase edin. Yani tencerenin dibine yapışan aromatikleri kazıyın
- Soğanlar yumuşayınca şarabı ekleyip tencereyi deglase edin. Yani tencerenin dibine yapışan aromatikleri kazıyın
- Üzerine ezilmiş domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.
- Son olarak et suyunu da ekleyip etleri de tekrardan tencerenin içine geri koyun. Defne yapraklarını da bu aşamada ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
- İçerisindeki sıvı kaynamaya başlayınca altını iyice kısın ve tıkırdamaya alın. 1,5 saat boyunca bu şekilde pişsin.
- Bu arada havuçları, soğanları, soyun. Patatesleri iyice yıkayın. İsterseniz bütün olarak kullanın isterseniz keserek.
- 1,5 saatin sonunda tencerenin içerisindeki etleri bir kevgirle kenara alın. Kalan suyu bir süzgeçten geçirin ve sonrasında hem eti hem de süzdüğünüz suyu tekrardan tencereye alın.
- Üzerine bezelye dışındaki bütün sebzeleri ekleyin, kapağını kapatın, tekrardan tıkırdamaya alın ve sebzeler çatal batacak kıvama gelene dek pişirin. Sebzelerin pişmesine 10-15 dakika kala bezelyeleri de ekleyin.
Kuzu Navarin tarifinin püf noktası nedir?
Tabanı kalın veya döküm bir tencere kullanarak pişirirseniz çok daha iyi sonuç alırsınız.