Kuzu Lokum Tarifi
Kuzu Lokum tarifi: Kuzu Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
4 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kuzu Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 180 gram kuzu but
- 5 gram kekik
- 5 gram biberiye
- 10 gram kuru soğan
- 10 gram sarımsak
- 2 gram nane
- 5 gram tuz
- 5 gram karabiber
Kaplaması ve kızartmak için:
- 50 gram un
- 1 adet yumurta
- 20 ml. süt
- 5 gram nişasta
- 10 gram tereyağı
Kuzu Lokum tarifi nasıl yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.
- Taze biberiye ve kekiği küçük parçalara ayırdıktan sonra nane, tuz ve karabiber ilavesiyle kuzu butu harmanlayın.
- Fırın kabına aldığınız kuzu butu, doğranmış sarımsak ve kuru soğanlarla birlikte önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 saat kadar pişirin.
- Kendi suyunda kök sebze ve baharatlarla lif lif ayrılana kadar pişen kuzu butu, kemik kısımlarından ayırın. Lif lif diterek tüm eti ayıklayın.
- Muntazam olması adına dikdörtgen şeklinde tek tek ya da bütün bir baton kalıba ayıkladığınız kuzu etini bastırarak yerleştirin. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra soğuması ve kalıp halini alması için buzdolabında soğutun.
- Kuzu lokumların kaplaması için; un ve nişastayı ayrı ayrı düz tabaklara alın. Süt ve yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
- Buzdolabından çıkarttığınız kuzu lokumları sırasıyla; un, sütle çırpılmış yumurta ve nişastaya buladıktan sonra tereyağında kızartın.
- Her tarafı iyice kızaran ve renk alan kuzu lokumları servis tabağına alın ve garnitürlerle birlikte bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kuzu Lokum tarifinin püf noktası nedir?
Kuzu but etinin kök sebze ve baharatlarla birlikte uzun süre pişmesi etin lezzetini arttıracaktır. Kalıba aldığınız ditilmiş kuzu etini, dağılmaması için buzdolabında uzun süre beklettikten sonra kızartın.