Kuzu Külbastı Tarifi
Kuzu Külbastı tarifi: Kuzu Külbastı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Külbastı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Kuzu Külbastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu külbastı eti
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kuzu Külbastı tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içine zeytinyağını alın, içerisine sarımsaklar rendeleyin ve baharatları ilave edin.
- Hazırladığınız bu marineye etleri koyun ve ellerinizle güzelce yoğurarak, marinenin etlerin her tarafına nüfuz etmesini sağlayın.
- Kabın ağzını streç filmle kapayın ve bu şekilde buzdolabında minimum 2 saat bekletin.
- Etleri pişirme zamanı geldiğinde mümkünse döküm bir tavayı ocağa alın ve 10 dakika kadar tavayı ısıtın. Döküm tava ısınıp üstünden dumanlar çıkmaya başlayınca altını kısın ve etleri tavaya alın.
- 15 saniyede bir çevirerek, her bir parçayı yaklaşık 4 dakika kadar pişirin. Bu orta pişmiş bir et elde etmenizi sağlayacak. Daha çok pişmiş isterseniz pişirme süresini uzatabilirsiniz.
- Pişirdiğiniz etleri çelik bir tencerenin içerisine alın ve servisten önce tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika etleri dinlendirin.
- Hala sıcak olan döküm tavada ikiye böldüğünüz domatesleri ve biberleri de közleyin.
- Kuzu külbastıyı, pirinç pilavı eşliğinde, közlenmiş domates ve biberlerle servis edin.
Kuzu Külbastı tarifinin püf noktası nedir?
Etleri pişirmeye başlamadan önce marinesinin içinde minimum 2 saat bekletmeniz, lokum kıvamında bir et elde edebilmeniz için çok önemli. Ayrıca hazırladığınız marineyi etlere masaj yaparak iyice yedirmelisiniz. Eti asla yıkamayın, eğer yıkarsanız etin içerisindeki suyu kaybetmesine yol açarsınız ve ne yaparsanız yapın etiniz kuru olur.
Kuzu Külbastı tarifi için servis önerisi
Pilav ve közlenmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.