Kuzu Külbastı Tarifi
Kuzu Külbastı tarifi: Kuzu Külbastı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Külbastı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Kuzu Külbastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kuzu külbastı eti
- 2 adet kapya biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kuzu Külbastı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etlerimiz kalın ise çok ince olmayacak şekilde ortadan keserek inceltip derince bir kap içerisine alıyoruz.
- Üzerine zeytinyağını, kekiği, jülyen doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekliyoruz.
- Hazırladığımız etimizin üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz. Tavanın altını sonuna kadar açıp biber ve domatesleri hafif közleyip bir tabağa alıyoruz.
- Dinlenen etleri aynı tava içerisinde yüksek ateşte mühürlüyoruz. Ocağı orta ateşe getirip üzerine soğanları ekleyip etlerle 2 dakika çeviriyoruz. Tereyağını atıyoruz.
Kuzu Külbastı tarifinin püf noktası nedir?
Etleri sos içinde dinlendirmek daha da yumuşak olmasını sağlıyor.
Kuzu Külbastı tarifi için servis önerisi
Etin yanında garnitürlerle servis yapın. Patates püresi çok yakışıyor.