Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuzu Kol Tandır Tarifi

Kuzu Kol Tandır

Kuzu Kol Tandır Tarifi

Kuzu Kol Tandır tarifi: Kuzu Kol Tandır için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Kol Tandır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuzu Kol Tandır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kuzu için:

  • 1 kilogram kuzu kol (parçalanmış)
  • 1 kase arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak

Marine için:

  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Pilav için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Kuzu Kol Tandır tarifi nasıl yapılır?

  • Parçalanmış kuzu kolu derin bir kaba alalım marinesi için gerekli malzemeleri içerisine ekleyip et ile karışmasını sağlayalım.
  • Ardından üzerini kapatıp eti dinlenmeye alalım. Vaktiniz varsa 1 gün dolapta bekletebilirsiniz. Vaktiniz yoksa 1-2 saat dolapta bekletebilirsiniz.
  • Dinlenen eti tencereye alıp,üzerine arpacık soğanları ve dilimlediğimiz sarımsakları ekleyelim.
  • Kısık ateşte hiç su eklemeden yaklaşık 3 saat pişirelim. Etimiz pişerken pilavı hazırlayalım.
  • 10-15 dakika sıcak suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzelim.
  • Pilav tenceresine zeytinyağını alıp pirinci kavuralım. Ardından içerisine haşlanmış nohutları ekleyelim.
  • Tuzunu ve tereyağını ekleyelim. Üzerine soğuk su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  • Et pişince pilav üzerine eti koyarak servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025