Kuzu Kol Tandır Tarifi
Kuzu Kol Tandır tarifi: Kuzu Kol Tandır için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Kol Tandır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kuzu Kol Tandır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kuzu için:
- 1 kilogram kuzu kol (parçalanmış)
- 1 kase arpacık soğan
- 6 diş sarımsak
Marine için:
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Pilav için:
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tutam tuz
Kuzu Kol Tandır tarifi nasıl yapılır?
- Parçalanmış kuzu kolu derin bir kaba alalım marinesi için gerekli malzemeleri içerisine ekleyip et ile karışmasını sağlayalım.
- Ardından üzerini kapatıp eti dinlenmeye alalım. Vaktiniz varsa 1 gün dolapta bekletebilirsiniz. Vaktiniz yoksa 1-2 saat dolapta bekletebilirsiniz.
- Dinlenen eti tencereye alıp,üzerine arpacık soğanları ve dilimlediğimiz sarımsakları ekleyelim.
- Kısık ateşte hiç su eklemeden yaklaşık 3 saat pişirelim. Etimiz pişerken pilavı hazırlayalım.
- 10-15 dakika sıcak suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzelim.
- Pilav tenceresine zeytinyağını alıp pirinci kavuralım. Ardından içerisine haşlanmış nohutları ekleyelim.
- Tuzunu ve tereyağını ekleyelim. Üzerine soğuk su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
- Et pişince pilav üzerine eti koyarak servis edelim. Afiyet olsun.