Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuzu Kokoreç Tarifi

Kuzu Kokoreç

Kuzu Kokoreç Tarifi

Kuzu Kokoreç tarifi: Kuzu Kokoreç için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Kokoreç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuzu Kokoreç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kokoreç (yuvarlak)
  • 2 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuzu Kokoreç tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kokoreçi bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yerden almanız çok önemli. En güzel kokoreç 6 aylık kuzudan yapılan ve sütte bekletilendir.
  • 1,5-2 parmak kalınlığında yuvarlaklar halinde alın. Orta ateşte ısınmış tavaya atın ve 1-2 dakika sonra ateşi kısın. Ağır ağır her bir yüzü, kendi yağında 6-7 dakika pişsin.
  • Kokoreçleri kenara alın. Eğer tavada yağ yoksa bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin, ısıyı yükseltin ve minik küpler halinde kesilmiş domates ve biberleri soteleyin.
  • Domates ve biberler sotelenirken, bir kesme tahtası üzerinde kokoreçlerinizi büyük bir bıçakla kıyın.
  • Domates ve biberler piştikten, suyunu da çektikten sonra kokoreçi  ekleyin ve kavurun. Kavurmayı çok uzun tutmayın ki kokoreçler kurumasın.
  • Birkaç dakika sonra baharatları da ekleyip ateşten alın.

Kuzu Kokoreç tarifinin püf noktası nedir?

Kokoreçi bildiğiniz yerden almaya özen gösterin. Ne kadar iyi ve özel bir kekik kullanırsanız, kokoreçiniz o kadar leziz olur.

Kuzu Kokoreç tarifi için servis önerisi

Kokoreçleri tavadan aldıktan sonra, aynı tavaya bir ekmek koyarak yağını çektirebilir ve sunumu da o ekmekle yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025