Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuzu Kavurma Tarifi

Kuzu Kavurma

Kuzu Kavurma Tarifi

Kuzu Kavurma tarifi: Kuzu Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuzu Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kuzu eti (kavurmalık, kuşbaşı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Kuzu Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Kavurmayı pişireceğiniz, tencereyi ocağa yerleştirin ve ısınmasını bekleyin.
  • Isınan tencereye tereyağını ilave edin.
  • Tereyağı eriyince etleri de ilave ederek, kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu salıp, tekrar çektiğinde tuzu, karabiberi ve en son kekiği ilave edin.
  • Kısık ateşte kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirin.
  • Kuzu kavurmanız hazır, afiyetler olsun!

Kuzu Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Kuzu etlerini pişirmeden önce, dilerseniz 1 saat sodada bekletebilir ve etlerinizi yumuşatabilirsiniz.

Kuzu Kavurma tarifi için servis önerisi

Yanına tereyağlı bir pilav veya etlerle aynı boyda kesilmiş nefis patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025