Kuzu Kavurma Tarifi
Kuzu Kavurma tarifi: Kuzu Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kuzu Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kuzu eti (kavurmalık, kuşbaşı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Kuzu Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Kavurmayı pişireceğiniz, tencereyi ocağa yerleştirin ve ısınmasını bekleyin.
- Isınan tencereye tereyağını ilave edin.
- Tereyağı eriyince etleri de ilave ederek, kavurmaya başlayın.
- Etler suyunu salıp, tekrar çektiğinde tuzu, karabiberi ve en son kekiği ilave edin.
- Kısık ateşte kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirin.
- Kuzu kavurmanız hazır, afiyetler olsun!
Kuzu Kavurma tarifinin püf noktası nedir?
Kuzu etlerini pişirmeden önce, dilerseniz 1 saat sodada bekletebilir ve etlerinizi yumuşatabilirsiniz.
Kuzu Kavurma tarifi için servis önerisi
Yanına tereyağlı bir pilav veya etlerle aynı boyda kesilmiş nefis patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.