Kuzu Kaburga Şiş Tarifi
Kuzu Kaburga Şiş tarifi: Kuzu Kaburga Şiş için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Kaburga Şiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kuzu Kaburga Şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kuzu kaburga kuşbaşı (kemiksiz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tutam kekik
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 3 tutam tuz
Kuzu Kaburga Şiş tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı ve baharatları karıştırma kabına ekleyip, karıştırın. Kuzu kaburgayı ilave edip etlerin her yerine bulaşacak şekilde karıştırın.
- En az 6 saat, tercihen 16-20 saat dinlendirin. Etleri şişlere saplarken yağlı kısımları dışa bakacak şekilde katlayarak saplamaya özen gösterin.
- Hazırladığınız mangal ateşi üzerine hafif kül serpin. Kül, pişecek kaburga yağlı bir et olduğu için mangalda alevlenmenin önüne geçecektir.
- Yağlı kısım 9 dakika diğer kısmı 6 dakika olacak şekilde toplamda 15 dakikalık pişirme yeterli olacaktır. Yağlı et seven kaburgacılara afiyet olsun.
Kuzu Kaburga Şiş tarifinin püf noktası nedir?
Döküm tavada yapacak olanlar 15 dakikalık süre yeterli. Fırında ise 20-25 dakikalık sürebilir.