Kuzu İncik Tarifi
Kuzu İncik tarifi: Kuzu İncik için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu İncik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kuzu İncik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kuzu incik
- 100 gram domates
- 100 gram kuru soğan
- 40 gram havuç
- 25 gram kereviz sapı
- 5 gram ardıç tohumu
- 2 gram sarımsak
- 2 gram tane karabiber
- 2 gram taze kekik
- 5 cl. zeytinyağı
Garnitürü için:
- 150 gram taze patates
- 3 gram ince kıyılmış maydanoz
- 80 gram kuşkonmaz
- 2 cl. zeytinyağı
- 2 gram tuz-karabiber
Kuzu İncik tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını ocakta kızdırdıktan sonra fazla yağları alınmış kuzu inciği yüksek ateşte mühürleyin.
- İnce ince doğradığınız kuru soğan, sarımsak, taze kekik, havuç ve kereviz sapını ağır ateşte kavurun.
- Doğranmış domates ve ardıç tohumunu ilave edip üzerini geçecek kadar sebze suyu ekledikten sonra kısık ateşte ortalama 90 dakika pişirin.
- Pişen kuzu inciği sosun içinden alın. Kalan sosu bir el blenderı yardımıyla çekip servisi esnasında kullanmak üzere kenara alın.
- Garnitür için; bol suda yıkadığınız taze patatesleri fırın tepsisine alın. Üzerlerini tamamen tuzla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin.
- Kabuklarını soyduktan sonra tavaya aldığınız ezilmiş patatesleri, tuz-karabiber ve incecik kıyılmış maydanozla tatlandırın.
- Kuşkonmazları incecik soyup sıcak suda haşladıktan sonra fazla bekletmeden servis tabağına alın.
- Fırından çıkmış kuzu incik, çeşnili patates ve kenara ayırdığınız sıcak sos eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Kuzu İncik tarifinin püf noktası nedir?
Kuşkonmazları renklerini kaybetmemeleri için çok fazla haşlamamaya dikkat edin. Bunun önüne geçmek için buzlu soğuk suda şoklayın.