Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuzu İncik Tarifi

Kuzu İncik

Kuzu İncik Tarifi

Kuzu İncik tarifi: Kuzu İncik için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu İncik nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuzu İncik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kuzu incik
  • 50 gram zeytinyağı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 gram tane karabiber
  • 2 gram tuz
  • 2 gram biberiye
  • 10 ml. soya sos
  • 5 gram toz şeker

Risotto için:

  • 120 gram risotto pirinci
  • 30 gram porçini mantarı
  • 30 gram kültür mantarı
  • 5 gram tereyağı
  • 350 ml. sıcak sebze suyu
  • 10 gram krema
  • 5 gram toz parmesan peyniri

Servisi için:

  • 50 gram dömi glace sos

Kuzu İncik tarifi nasıl yapılır?

  • Kemiği ve yağlı kısımları temizlenmiş olan kuzu inciği; zeytinyağı, taze çekilmiş tane karabiber, defne yaprağı, biberiye, soya sosu ve toz şekerle hazırladığınız marinasyon karışımında buzdolabında lezzetini daha da arttırmak için bir gün boyunca bekletin.
  • Vaktiniz olduğu kadar marinasyon karışımında uzun bir süre beklettiğiniz kuzu inciği, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri alüminyum folyoyla kaplı olarak 60 dakika kadar pişirin.
  • Bir saatlik sürenin sonunda üzerinde bulunan folyoyu kaldırdığınız kuzu inciği, düşük ısıda 60 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Risotto için; tereyağını ayrı bir tavada kısık ateşte eritin. Küçük parçalar halinde doğradığınız porçini ve kültür mantarını, risotto pirincini ekleyip tereyağında 2-3 dakika kadar kavurun.
  • Kısık ateşte kaynamakta olan sıcak sebze suyundan azar azar ekleyip, pirincin çekmesini sağlayın.
  • Nişastasını bırakması için karıştırarak pişirdiğiniz risottoya azar azar sebze suyu eklemeye devam edin.
  • Kıvam alan pirinçlere son olarak krema ve toz parmesan peynirini katın.
  • Son bir kez karıştırdıktan sonra dumanı üzerinde olan risottoyu servis tabağına alın.
  • Fırından çıkan kuzu inciği risottonun orta kısmına yerleştirip üzerine sıcak dömi glace sos gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin.

Kuzu İncik tarifinin püf noktası nedir?

Kısa sürede hazırlanan marinasyon karışımı içerisinde 24 saat kadar bekletilen kuzu incik, düşük ısıda uzun süre fırında pişirildiğinde yumuşacık oluyor.Sıcak durumda olan sebze suyunu risotto pirincine azar azar eklemeye özen gösterin.Risottoyu, nişastasını salıp kıvam alması için sürekli aynı yöne doğru karıştırın. Risotto pirincini (Arborio) yıkamadan kullanın.

Kuzu İncik tarifi için servis önerisi

Risotto hazırlamadan da kuzu incik tarifini hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025