Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi
Kuzu Gerdan Haşlama tarifi: Kuzu Gerdan Haşlama için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Gerdan Haşlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuzu Gerdan Haşlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 600 gram kuzu gerdan eti
- 1 adet defne yaprağı
- 200 arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet büyük boy havuç
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet limon suyu
- 1/4 demet maydanoz
Kuzu Gerdan Haşlama tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu gerdan etlerini bol su ile yıkadıktan sonra bir kağıt havlu ile kurulayın. Sarımsak ve arpacık soğanların kabuklarını soyduktan sonra bütün halde muhafaza edin.
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları iri parçalar halinde doğrayın. Patatesleri dört eşit parçaya bölün. Pişirme işleminin sonunda eklenecek maydanozları incecik kıyın. Artık yemeğin yapımına başlayabiliriz.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Suyunu aldığınız kuzu gerdan etlerini tencereye alıp, hafif bir renk alana kadar kızartın.
- Tane karabiber, sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Sıcak suyu ilave edip, kapağı kapalı tencerede 30 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanıp, yağını salan kuzu gerdan etlerine arpacık soğan, doğranmış patates ve havuçları katın. Yemeğe ekşiliğini verecek limon suyunu da ilave ettikten sonra eti sebzelerle birlikte 30 dakika daha pişirin.
- Tuz ve doğranmış maydanoz ilavesiyle son bir kez karıştırdığınız yemeği, sıcak olarak servis edin. Soğuk kış günlerinin üstesinden gelmek için sevdiklerinizle paylaşın.
Kuzu Gerdan Haşlama tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğe tat ve lezzet vermesi için arpacık soğan yerine bütün halde tencereye alacağınız kuru soğan kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.