Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi
Kuzu Gerdan Haşlama tarifi: Kuzu Gerdan Haşlama için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Gerdan Haşlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuzu Gerdan Haşlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 600 gram kuzu gerdan
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 12 adet arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet büyük boy havuç
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu
- 1/4 demet maydanoz
Pişirmek için:
Kuzu Gerdan Haşlama tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın.
- Ardından Vestel Ziyafet’in tenceresine zeytinyağını, kuzu gerdan parçalarını, arpacık soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri koyup etler kahverengi olana kadar 13-15 dakika kadar kavurun.
- Gerdan etleri renk alınca sıcak suyu ekleyip Et Sote modunu kapatın.
- Kapağı kapatıp 10 numaralı Yahni modunu seçin.
- Yahni modu bitene kadar pişirme işlemine devam edin.
- Pişme işlemi devam ederken bir yandan patatesleri ikiye, havuçları da dörde bölün.
- Yahni modu bitince buharı tahliye edip kapağı açın.
- Kapağı açtığınızda oluşan köpük varsa kepçe yardımıyla köpükleri alın ve defne yaprağını tencereden çıkartın.
- Tencereye patatesleri, havuçları, sarımsakları ve tuzu ekleyip kapağını kapatın ve tekrar Yahni modunu seçin.
- Yahni modu bitene kadar pişirme işlemine devam edin. Ardından buharı tahliye edip kapağı açın.
- Son olarak haşlamanıza limon suyunu ve maydanozları ekleyip servis edebilirsiniz. Ziyafet olsun.
Kuzu Gerdan Haşlama tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.