Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuzu Etli Şevketibostan Tarifi

Kuzu Etli Şevketibostan

Kuzu Etli Şevketibostan Tarifi

Kuzu Etli Şevketibostan tarifi: Kuzu Etli Şevketibostan için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Etli Şevketibostan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuzu Etli Şevketibostan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram ayıklanmış şevketi bostan
  • 250 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Kuzu Etli Şevketibostan tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağında soğan ve eti kavuralım. Yıkayıp doğradığınız şevketibostanı ilave edelim.
  • Baharat ve diğer malzemeleri de ekledikten sonra et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektiği noktada üzerini örtecek kadar su ilave edin. Afiyet olsun.

Kuzu Etli Şevketibostan tarifinin püf noktası nedir?

Şevketibostan kök bitki olduğu için geç pişen bir bitkidir. Et ve şevketibostan su salacaktır, sularını salıp çektikten sonra su ilavesi yapın. Şevketibostan alırken yeşillik olanlardan almaya özen gösterin. Hem daha taze hem daha lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025