Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuzu Etli Nohut Tarifi

Kuzu Etli Nohut

Kuzu Etli Nohut Tarifi

Kuzu Etli Nohut tarifi: Kuzu Etli Nohut için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Etli Nohut nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuzu Etli Nohut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram nohut
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 su bardağı içme suyu

Kuzu Etli Nohut tarifi nasıl yapılır?

  • Nohutu bir gece önceden içme suyu ile ıslatıp, bekletiyoruz.
  • Ertesi sabah beklettiğimiz suyunu süzüp, yeni su ekleyerek tekrar bekletiyoruz. (Bu ikili aşamada gazını iyice çıkartmış oluyoruz.)
  • Tencereye öncesinde zeytinyağını ve eti ekleyip kavuruyoruz, daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip hafif pembeleştiriyoruz.
  • Salça eklemesini yapıp bir taşım çeviriyoruz.
  • Suda bekleyen nohutumuzu süzüp, içine ekliyoruz.
  • Suyunu da ekleyerek nohutlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kuzu Etli Nohut tarifinin püf noktası nedir?

Bu pişirme işlemini normal tencerede yaptım, düdüklü de yapacaksanız suyunu kontrol etmeniz gerekir ve daha az pişme süresi olacağı için nohutların dağılmamasına özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025