Kuzu Bonfile Tarifi
Kuzu Bonfile tarifi: Kuzu Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Bonfile nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kuzu Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et İçin:
- 200 gram bonfile eti (kuzudan)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 3-4 dal taze kekik
- 1 su bardağı nar suyu (taze sıkılmış)
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
Keşkek İçin:
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 2 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı beyaz biber
- 1 kase kestane (haşlanmış)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kuzu Bonfile tarifi nasıl yapılır?
- Bonfileyi bir gece önceden zeytinyağına yatırıp içerisine taze kekiği de atıp marineye bırakıyoruz.
- Ertesi gün haşlanmış olan buğdaylarımızı bir tencerenin içine alıp, üzerine et suyumuzu, beyaz biberimizi ve tuzumuzu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
- Suyu çeken buğdayların içerisine ayrı bir tava da terayağını, kırmızı toz biberi ve haşlanmış kestanelerini çok diri olmayacak şekilde hafif soteledikten sonra keşkeğin içerisine alıp, iyice karıştırıyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz.
- Öte yandan döküm tavamızı ocağa alıp, ısınmaya bırakıyoruz bu sırada nar suyumuzu glaze etmek için teflon bir tava içerisine nar suyunu ve esmer şekeri ekleyip, çok koyu bir kıvam almayacak şekilde akışkan bir sıvı elde ediyoruz.
- Isınan tavanın içerisine marine edilmiş kuzu bonfileyi alıp, her bir tarafı 3 er dakika mühürlenecek şekilde pişiriyoruz.
- Pişen etlerimizi nar suyunun içerisine alıp, eti glaze ediyoruz.
- Servis tabağımızın altına keşkeği alıp, üzerine nar suyuyla glaze edilmiş etlerimizi yerleştirip, isteğe göre taze yapılmış Pesto sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kuzu Bonfile tarifinin püf noktası nedir?
Etinizi bir gece önceden mutlaka zeytinyağında bekletin. Böylelikle ertesi gün hem daha çabuk pişecektir hem de lokum gibi olacaktır. Keşkek için buğdayı da bir gece önceden su da bekletin ki ertesi gün haşlama süresinden zaman kazanın.