Kuzu Bonfile Tarifi
Kuzu Bonfile tarifi: Kuzu Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Bonfile nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kuzu Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram kuzu eti
- 3 adet küçük boy patates
- 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
- 2 yemek kaşığı pesto sos
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şarap sirkesi
- 3 dal fesleğen
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik tuz
Kuzu Bonfile tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri iri doğrayın.
- Bezelyeleri de patatesi haşladığınız suda haşlayın.
- Kuzu etini zeytinyağı, tuz ve karabibere bulayın. Kızgın tavada çevirerek ortalama 10 dakika pişirin.
- Pişen eti kenara alın ve 5 dakika dinlendirin.
- Eti pişirdiğiniz tavaya tereyağını alın. Eriyen tereyağına sirkeyi ekleyin.
- Ardından patates ve bezelyeleri ekleyin. Pesto sosu, tuz ve karabiberi de ekleyip 1-2 dk boyunca soteleyin.
- Sotelenmiş sebzeleri tabağa alın. Üstlerine ince ince dilimlediğiniz kuzu etini koyun.
- Üzerine serpiştirdiğiniz fesleğen yaprakları ve rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edin. Afiyet olsun.
Kuzu Bonfile tarifinin püf noktası nedir?
Eti çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Aksi halde kuruyacak ve sulu olmayacaktır. Pişirdikten sonra da mutlaka en az 5 dakika dinlendirin.