Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuymak Tarifi

Kuymak

Kuymak Tarifi

Kuymak tarifi: Kuymak için gerekli malzemeler nelerdir? Kuymak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuymak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gram kolot peyniri
  • 1 su bardağı su

Kuymak tarifi nasıl yapılır?

  • Trabzon tereyağını eritin.
  • Mısır ununu ekleyip, hafif rengi dönene kadar kavurun.
  • Karıştırmaya devam ederken tuz ve suyu ekleyin. ihtiyaca göre biraz daha su ilave edilebilir (göz kararı).
  • Yağı üzerine çıkınca peynirleri ekleyip kaşık yardımı ile gömün. Ve kısık ateşte peynirler eriyene kadar pişirin.

Kuymak tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte dibi tutana kadar pişirilmesi ile meşhurdur ama tercih sizin.

Kuymak tarifi için servis önerisi

Kuymak hazır olduktan sonra muhakkak birkaç tur karıştırın. Karıştırdıkça peynir daha da sünecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025