Kütüm Balığı Levengisi Tarifi
Kütüm Balığı Levengisi tarifi: Kütüm Balığı Levengisi için gerekli malzemeler nelerdir? Kütüm Balığı Levengisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kütüm Balığı Levengisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçlik İçin:
- 5-6 adet soğan
- 250 gram ceviz
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı şeker
Balık İçin:
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kütüm Balığı Levengisi tarifi nasıl yapılır?
- İçlik: Soğanları blenderden geçirerek suyunu iyice sıkın, üzerine rendelenmiş ceviz, tuz, karabiber, salça ve tereyağını da ekleyerek iyice karıştırın.
- Balık temizlenip yıkandıktan sonra üzerine ve içerisine tereyağı ve salça sürüp, tuz ve karabiber ekleyin, iyice yedirin.
- Balığın içini sıkça içlikle doldurun ve kare tepside 180 C fırında 35-40 dakikada (üzeri kızarana kadar) pişirin. Afiyet Olsun!
Kütüm Balığı Levengisi tarifi için servis önerisi
Sıcak ve ya soğuk şekilde pilavın yanında yiyebilirsiniz.