Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kütüm Balığı Levengisi Tarifi

Kütüm Balığı Levengisi

Kütüm Balığı Levengisi Tarifi

Kütüm Balığı Levengisi tarifi: Kütüm Balığı Levengisi için gerekli malzemeler nelerdir? Kütüm Balığı Levengisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kütüm Balığı Levengisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İçlik İçin:

  • 5-6 adet soğan
  • 250 gram ceviz
  • 50 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı şeker

Balık İçin:

  • 50 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kütüm Balığı Levengisi tarifi nasıl yapılır?

  • İçlik: Soğanları blenderden geçirerek suyunu iyice sıkın, üzerine rendelenmiş ceviz, tuz, karabiber, salça ve tereyağını da ekleyerek iyice karıştırın.
  • Balık temizlenip yıkandıktan sonra üzerine ve içerisine tereyağı ve salça sürüp, tuz ve karabiber ekleyin, iyice yedirin.
  • Balığın içini sıkça içlikle doldurun ve kare tepside 180 C fırında 35-40 dakikada (üzeri kızarana kadar) pişirin. Afiyet Olsun!

Kütüm Balığı Levengisi tarifi için servis önerisi

Sıcak ve ya soğuk şekilde pilavın yanında yiyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025