Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kütük Pasta Tarifi

Kütük Pasta

Kütük Pasta Tarifi

Kütük Pasta tarifi: Kütük Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kütük Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kütük Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker

İç Kreması İçin:

  • 1 su bardağı krema
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Ganaj İçin:

  • 1/2 su bardağı krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı süt

Kütük Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir tencerenin 3'te birine su koyun ve ocağa alıp kaynatın, su kaynarken tencerenin üstüne ısıya dayanıklı bir kap oturtun ve yumurtaları içine kırın, şekeri de ekleyip, bekletmeden bir mikser yardımı ile yumurtalar iyice kabarıp, ılıklaşana dek yaklaşık 4 dakika çırpın.
  • Cam kabı ocaktan alın ve 5 dakika daha mikserle çırpmaya devam edin.
  • Başka bir kapta; kakao, un ve tuzu karıştırın ve hazırladığınız bu karışımı, narin hareketlere, şekerle çırptığınız yumurtalara bir spatula yardımı ile yedirin.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek hamurunu tepsiye dümdüz döküp, güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece fansız fırında, tam 6 dakika pişirin.nKek piştikten sonra fırından alın. Yağlı kağıdın ucundan tutarak kağıtla birlikte tezgaha çıkartın ve rulo şeklinde sıkı sıkı sarın, bir kenarda bekletin.
  • İç kreması için; kremayı, pudra şekerini ve vanilyayı bir kaba alıp, mikser yardımı ile krema iyice kabarıp, sertleşene dek yaklaşık 6 dakika çırpın. Kekin rulosunu açın ve içine kremayı yaydıktan sonra, tekrar rulo şeklinde sarıp bir kenara alın.
  • Ganajı için; kremayı bir cezvede kaynatın ve kaynayınca hemen altını kapatıp, içine çikolataları atın eriyene dek hızlı hızlı karıştırın ve içine sütü de ekleyip, güzelce karıştırın. Ganajı dolaba kaldırın ve tamamen soğumasını bekleyin.
  • Rulo şeklinde sardığınız içi kremalı kek soğuduktan sonra, 1/3’lük kısmını kesin ve diğer kekin yanına yerleştirin.
  • Soğumuş olan ganajı, üstüne sürün, her yerini kaplayın ve ardından bir çatal yardımıyla kütük gibi olacak şekilde şekiller verin.
  • İstediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edin.

Kütük Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025