Kütük Pasta Tarifi
Kütük Pasta tarifi: Kütük Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kütük Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kütük Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
Kreması için:
- 1/2 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet küçük boy muz
Ganaji için:
- 150 gram sütlü çikolata (ya da bitter çikolata)
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı süt
Kütük Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz.
- İyice köpük gibi olunca içerisine kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu atıp spatulayla söndürmeden yavaşça karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına döküp yaklaşık 5-6 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra hemen sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp bekletin.
- O sırada kreması için tüm krema malzemelerini çırpıp dolapta biraz dinlendirelim.
- Ganajı için: bir cezveye kremayı ve sütü koyup ocağa koyun. Azcık ılıyınca çikolataları da ekleyip soğumaya bırakın.
- Keki yağlı kağıttan çıkarıp içerisine kremayı sürüp rulo yapın.
- Üzerine tamamen soğumuş ganajı döküp çatalla üzerine sekil verin. İsterseniz pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.
Kütük Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Ganajin soğuk olması ve kremanın da dolapta beklemesi önemli.