Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kütük Pasta Tarifi

Kütük Pasta

Kütük Pasta Tarifi

Kütük Pasta tarifi: Kütük Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kütük Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kütük Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un

Kreması için:

  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet küçük boy muz

Ganaji için:

  • 150 gram sütlü çikolata (ya da bitter çikolata)
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı süt

Kütük Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz.
  • İyice köpük gibi olunca içerisine kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu atıp spatulayla söndürmeden yavaşça karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına döküp yaklaşık 5-6 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra hemen sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp bekletin.
  • O sırada kreması için tüm krema malzemelerini çırpıp dolapta biraz dinlendirelim.
  • Ganajı için: bir cezveye kremayı ve sütü koyup ocağa koyun. Azcık ılıyınca çikolataları da ekleyip soğumaya bırakın.
  • Keki yağlı kağıttan çıkarıp içerisine kremayı sürüp rulo yapın.
  • Üzerine tamamen soğumuş ganajı döküp çatalla üzerine sekil verin. İsterseniz pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Kütük Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Ganajin soğuk olması ve kremanın da dolapta beklemesi önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025