Kütük Pasta Tarifi
Kütük Pasta tarifi: Kütük Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kütük Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kütük Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 100 gram un (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
- 120 gram şeker (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
Krema için:
- 350 gram bitter çikolata
- 300 mililitre krema
Kütük Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için: Yumurta, şeker ve vanilini 7-8 dakika kadar iyice beyazlayana kadar çırpın.
- Un ve kabartma tozunu eleyıp spatula yardımı ile ilave edin. Fırın tepsinize pişirme kağıdı yerleştirin ve tereyağı sürün böylece çok rahat çıkar; hamuru üzerine yayın.
- 180 derece sıcak fırında 10-12 dakika pişirin. Kürdan testi yapın içi kuru olmalı. Hamura ince bir bez koyup tepsiyi ters çevirin.
- Pişirme kağıdı çıkarıp bez ile ruloya sarın. İşlemi sıcakken yapmazsak kırılır. Tamamen soğutun (1-2 saat)
- Krema yapılışı: kremayı tencereye alın ve kaynama noktasına getirin. Ocaktan alın ve çikolatayı içinde eritin.
- 2-3 saat kadar buzdolabında soğutun. Kıvamı katı pastacı kreması kıvamında olmalı. Mixerde ganajı çırpın.
- Soğumuş rulo keki açın ve kremanın yarısını tüm tabanına kenarları hariç sürün. Ruloya sarın. 1 saat buzdolabında soğutun.
- Önce kenarını sonra ucundan bir parça kesip ayırın. Krema ile sıvayın.
- Kütük pastanın istediğiniz ayırdığımız parçayı koyun ve krema ile üzerini sıvayıp kaplayın. Pudra şekeri, nar ve biberiye ile süsleyin. Afiyet olsun.