Küt Böreği Tarifi
Küt Böreği tarifi: Küt Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Küt Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet büyük boy
Küt Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram un
- 2 çorba kaşığı tuz
- 1/2 litre su
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Küt Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Hamur yoğurulduktan sonra yumaklara (yumruk büyüklüğünde) bölünür ve biraz dinlenir.
- Her yumak oklavayla açılır ve açılan hamur biraz daha açılarak yağlanır.(tereyağ, sıvı yağ karışımı ile)
- 6 yumak açılır. Açılan hamur katlanır ve üzerine yoğurt sürülüp, fırına verilir.
- Pişme süresi yaklaşık 30-35 dakikadır fırından alınmadan kontrol edilmeli. Afiyet olsun.