Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Küt Böreği Tarifi

Küt Böreği

Küt Böreği Tarifi

Küt Böreği tarifi: Küt Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Küt Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Küt Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram un
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 1/2 litre su
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Küt Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur yoğurulduktan sonra yumaklara (yumruk büyüklüğünde) bölünür ve biraz dinlenir.
  • Her yumak oklavayla açılır ve açılan hamur biraz daha açılarak yağlanır.(tereyağ, sıvı yağ karışımı ile)
  • 6 yumak açılır. Açılan hamur katlanır ve üzerine yoğurt sürülüp, fırına verilir.
  • Pişme süresi yaklaşık 30-35 dakikadır fırından alınmadan kontrol edilmeli. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025