Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuskus Pilavı Tarifi

Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı Tarifi

Kuskus Pilavı tarifi: Kuskus Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuskus Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuskus Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı kuskus
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 baş sarımsak

Üzeri için:

  • 2 adet orta boy havuç
  • 300 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuskus Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını ve zeytinyağını bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine havuçları ilave edip güzelce kavurmaya başlayın. Ardından etleri ilave edin.
  • Etleri de güzelce kavurun. Son aşamada tuz ve karabiberini ilave edin. Ardından bir kenara alın.
  • Bir pilav tenceresinin içerisine tereyağını ve kuskusları aktarın. Güzelce kavurun. Ardından suyunu, sarımsağı tuz ve baharatlarını ilave edin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra hazırladığınız etlerle buluşturarak servis edin.

Kuskus Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

İçerisine pişerken farklı baharatlarda ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025