Kuskus Pilavı Tarifi
Kuskus Pilavı tarifi: Kuskus Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuskus Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuskus Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı kuskus
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 baş sarımsak
Üzeri için:
- 2 adet orta boy havuç
- 300 gram dana kuşbaşı eti
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Kuskus Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını ve zeytinyağını bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine havuçları ilave edip güzelce kavurmaya başlayın. Ardından etleri ilave edin.
- Etleri de güzelce kavurun. Son aşamada tuz ve karabiberini ilave edin. Ardından bir kenara alın.
- Bir pilav tenceresinin içerisine tereyağını ve kuskusları aktarın. Güzelce kavurun. Ardından suyunu, sarımsağı tuz ve baharatlarını ilave edin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra hazırladığınız etlerle buluşturarak servis edin.
Kuskus Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine pişerken farklı baharatlarda ilave edebilirsiniz.