Kuskus Tarifi
Kuskus tarifi: Kuskus için gerekli malzemeler nelerdir? Kuskus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuskus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuskus
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 5 adet cherry domates
- 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 demet maydanoz
Kuskus tarifi nasıl yapılır?
- Uç kısımlarını aldığınız patlıcanın kabuklarını alacalı şekilde soyup minik küpler halinde doğrayın.
- Kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin ya da patlıcanlarla uyumlu olacak büyüklükte kesin.
- Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını aldığınız kırmızı biberleri ve cherry domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırdıktan sonra doğradığınız havuçtan başlayarak sırasıyla eklediğiniz sebzeleri yüksek ateşte soteleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçalla tatlandırın.
- Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatın, arzuya göre zeytinyağı ve tuz ekleyin.
- Kuskusları katıp yumuşayana kadar makarna gibi haşlayın. Suyunu süzdükten sonra tencereye alıp tereyağı ilavesiyle kısa bir süre, kısık ateşte pişirin.
- Sote sebzeler ve incecik kıyılmış maydanoz ilavesiyle karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.
Kuskus tarifinin püf noktası nedir?
Kuskusları çok fazla karıştırmadan ve hafif diri kıvamda haşlamaya özen gösterin.