Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuskus Tarifi

Kuskus

Kuskus Tarifi

Kuskus tarifi: Kuskus için gerekli malzemeler nelerdir? Kuskus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuskus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuskus
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kırmızı biber
  • 5 adet cherry domates
  • 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 demet maydanoz

Kuskus tarifi nasıl yapılır?

  • Uç kısımlarını aldığınız patlıcanın kabuklarını alacalı şekilde soyup minik küpler halinde doğrayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin ya da patlıcanlarla uyumlu olacak büyüklükte kesin.
  • Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını aldığınız kırmızı biberleri ve cherry domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tavada kızdırdıktan sonra doğradığınız havuçtan başlayarak sırasıyla eklediğiniz sebzeleri yüksek ateşte soteleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçalla tatlandırın.
  • Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatın, arzuya göre zeytinyağı ve tuz ekleyin.
  • Kuskusları katıp yumuşayana kadar makarna gibi haşlayın. Suyunu süzdükten sonra tencereye alıp tereyağı ilavesiyle kısa bir süre, kısık ateşte pişirin.
  • Sote sebzeler ve incecik kıyılmış maydanoz ilavesiyle karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.

Kuskus tarifinin püf noktası nedir?

Kuskusları çok fazla karıştırmadan ve hafif diri kıvamda haşlamaya özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025