Kuşkonmazlı Tart Tarifi
Kuşkonmazlı Tart tarifi: Kuşkonmazlı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmazlı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuşkonmazlı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy milföy hamuru
- 250 gram ricotta peyniri
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 adet limon
- 1 adet kırmızı chili
- 300 gram kuşkonmaz
- 3 sap taze soğan
- 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kuşkonmazlı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Milföy hamurunu oda ısısına çıkarın, yumuşasın. Fırını 180-190 dereceye ayarlayın.
- Kuşkonmazları temizleyin, sap kısımlarını soyacakla inceltin. Dilediğiniz gibi kesin.
- Limonun yarısını incecik dilimler halinde doğrayın. Diğer yarısının kabuğunu rendeleyin. Chili biberini ve taze soğanı ince doğrayın.
- Ricotta, yumurta, muskat, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesini bir kasede çırpın.
- Milföy hamurunu, altına fırın kağıdı koyarak mutfak tezgahına yayın. Hamurun kenarlarını 1’er cm. içe kıvırın. Üzerine yumurtalı karışımı dökün ve düzleyerek yayın. Dikkat edin kenarlardan taşmasın.
- Kuşkonmazları yerleştirin. Chili ve taze soğanı gelişigüzel serpiştirin. Limon dilimlerini dizin. Üstü kızarana dek pişirin.
Kuşkonmazlı Tart tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtalarınız küçükse sayıyı 3’e çıkarabilirsiniz. Kuşkonmaz satın alırken kök kısımlarının çok odunsu olmamasına dikkat edin. Ricotta yerine kaliteli süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.
Kuşkonmazlı Tart tarifi için servis önerisi
Çay veya ev yapımı limonata ile servis edebilirsiniz.