Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza Tarifi
Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza tarifi: Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pizza sosu
- 1 adet küçük boy girit kabağı
- 9-10 adet kuşkonmaz
- 2 yemek kaşığı fesleğen sos
- 10-15 yaprak taze fesleğen
Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları blendera atın, pirinç boyutuna gelene kadar parçalayın.
- Parçaladığınız karnabaharları bir kaseye alıp kasenin üzerini streç film ile kapatın. 4-5 dakikalığına mikrodalga fırına atın. Eğer buharlı pişiriciniz varsa buharlı pişiricide de yapabilirsiniz.
- Yumuşayan karnabaharları havlu kağıdın üzerine alıp suyunu çektirin ve soğutun.
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Soğuyan karnabaharları, tekrardan kaseye alıp yumurta, sarımsak tozu, beyaz biber, tuz ve parmesan ekleyip bir harç haline getirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karnabahar harcına pizza hamuru şekli vererek kağıdın üzerine yerleştirin. 15-20 dakika kadar altın rengi bir renk alana kadar pişsin.
- Bu arada kabakları ince ince dilimleyin, kuşkonmazların sap kısımlarından kesin. Her ikisini de ayrı ayrı 2 şer dakika kaynar suya atıp çıkarın. Çıkarınca soğuk hatta buzlu suya atmayı ihmal etmeyin ki renkleri bozulmasın.
- Soğuk suda ki sebzeleri 2 dakika sonra süzün ve iyice kurumaları için havlu kağıdın üzerine serin.
- Altın rengi olan pizza tabanını fırından çıkarın, üzerine önce pizza sosunu sürün. Sonra sebzeleri istediğiniz şekilde dizin.
- Tekrardan 10 dakikalığına daha fırına atın.
- Fırından çıkınca taze fesleğen yapraklarını ve fesleğen sosu pizzanın üzerine gelişi güzel dağıtın.
Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza tarifinin püf noktası nedir?
Karnabaharlar piştikten sonra kesinlikle soğutulmalı ve nemliyse nemi alınmalı.
Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza tarifi için servis önerisi
Dilerseniz fırından çıktıktan sonra üzerine biraz sızma zeytinyağı da gezdirebilirsiniz