Kuşkonmazlı Izgara Tavuk Tarifi
Kuşkonmazlı Izgara Tavuk tarifi: Kuşkonmazlı Izgara Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmazlı Izgara Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kuşkonmazlı Izgara Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kuşkonmaz
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/4 adet limon
Kuşkonmazlı Izgara Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kuşkonmazların sap kısımlarını kesip iyice temizleyin.
- Daha sonra kuşkonmazların sığabileceği genişlikte bir tavada zeytinyağı, kekik ve pul biber karışımını hazırlayıp 1-2 dakika kadar ısıtıp üzerine kuşkonmazları ekleyin.
- Kuşkonmazlarını her yerine zeytinyağı değecek şekilde karıştırın ve tava büyüklüğünde bir kapak ile üzerini kapatın.
- Tercih ettiğiniz yeme şekline göre kuşkonmazlar yumuşayana kadar bekleyin.
- Yaklaşık 10 dk içerisinde yemeye hazır hale gelecektir. Tercihe göre üzerine limon ilave edebilirsiniz.
- Tavuk içinde bir miktar tereyağını tavada eritip kekik ile beraber karıştırın ve tavuklarınızı üzerine hemen yerleştirin.
- Tavuklar suyunu bırakacak ve pişmeye başlayacaklardır. Tavukları bu şekilde pembeliği gidip, rengi beyazlaşana kadar pişirin.
- Ardından kuşkonmazlarla birlikte servis edin.
Kuşkonmazlı Izgara Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Damak zevkinize göre baharat ve tuz miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.