Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuşkonmazlı Izgara Tavuk Tarifi

Kuşkonmazlı Izgara Tavuk

Kuşkonmazlı Izgara Tavuk Tarifi

Kuşkonmazlı Izgara Tavuk tarifi: Kuşkonmazlı Izgara Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmazlı Izgara Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuşkonmazlı Izgara Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kuşkonmaz
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/4 adet limon

Kuşkonmazlı Izgara Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kuşkonmazların sap kısımlarını kesip iyice temizleyin.
  • Daha sonra kuşkonmazların sığabileceği genişlikte bir tavada zeytinyağı, kekik ve pul biber karışımını hazırlayıp 1-2 dakika kadar ısıtıp üzerine kuşkonmazları ekleyin.
  • Kuşkonmazlarını her yerine zeytinyağı değecek şekilde karıştırın ve tava büyüklüğünde bir kapak ile üzerini kapatın.
  • Tercih ettiğiniz yeme şekline göre kuşkonmazlar yumuşayana kadar bekleyin.
  • Yaklaşık 10 dk içerisinde yemeye hazır hale gelecektir. Tercihe göre üzerine limon ilave edebilirsiniz.
  • Tavuk içinde bir miktar tereyağını tavada eritip kekik ile beraber karıştırın ve tavuklarınızı üzerine hemen yerleştirin.
  • Tavuklar suyunu bırakacak ve pişmeye başlayacaklardır. Tavukları bu şekilde pembeliği gidip, rengi beyazlaşana kadar pişirin.
  • Ardından kuşkonmazlarla birlikte servis edin.

Kuşkonmazlı Izgara Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Damak zevkinize göre baharat ve tuz miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025