Kuşkonmazlı Enginar Tarifi
Kuşkonmazlı Enginar tarifi: Kuşkonmazlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmazlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Kuşkonmazlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet enginar
- 6 adet kuşkonmaz
- 5 adet arpacık soğan (yoksa 1 adet soğan)
- 1 adet havuç
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam dereotu
Kuşkonmazlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede arpacık soğanları ve küp küp doğradığınız havucu 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.
- Kavrulduktan sonra tencereye 3-4 parmak sıcak su ve limon suyunu ekleyin.
- Üzerine enginarları iç kısmı aşağıya dönük olacak şekilde koyun.
- Tuzu da ekleyin ve 20-30 dakika orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- Enginarlara bıçak batırdığınızda rahatça batıyorsa pişmiş demektir.
- Kuşkonmazları 3-4 parçaya bölün ve tencereye koyun, 10 dakika daha kapağı açık şekilde pişirin.
- Kuşkonmazlar yumuşayınca ocağı kapatın ve ılımaya bırakın.
- Enginarları servis tabağına alın ve içlerine birer soğan, havuç ve kuşkonmazlarla doldurun.
- Son olarak dereotu ile süsleyin ve şifa dolu enginarlarınız hazır! Afiyet olsun!