Kuşkonmaz Salatası Tarifi
Kuşkonmaz Salatası tarifi: Kuşkonmaz Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmaz Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuşkonmaz Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 demet kuşkonmaz
- 1 adet haşlanmış havuç
- 6 adet salatalık turşusu
- 6 adet kurutulmuş domates
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş sebze çeşnisi
Kuşkonmaz Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Bir soyacak yardımıyla ayıkladığınız kuşkonmazları kaynar suda 8- 10 dakika, bütün olarak haşlayın.
- Yeşil renklerini ve vitamin değerlerini kaybetmemeleri için; haşlanan kuşkonmazları buzlu, soğuk suya alın ve 5 dakika kadar bekletin.
- Kabuğunu soyduktan sonra kısa süre haşladığınız havucu ince ince dilimleyin. Kurutulmuş domatesleri uzun, ince şeritler halinde kesin. Salatalık turşularını küçük küpler halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi iri iri doğrayın.
- Salatanın sosu için; zeytinyağı, elma sirkesi ve kurutulmuş sebze çeşnisini küçük bir kapta karıştırın.
- Hazırladığınız salata sosunu diğer tüm malzemelerle harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin.
- Et yemeklerinin yanında garnitür olarak ikram edebileceğiniz bu soğuk salatayı sevdiklerinizle paylaşın.
Kuşkonmaz Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Sap kısımları daha sert olan kuşkonmazları, uç kısımları suya değmeyecek şekilde dik olarak yerleştirdiğiniz tencerede, kapağını kapattıktan sonra haşlayın.