Kuşkonmaz Garnitürü Tarifi
Kuşkonmaz Garnitürü tarifi: Kuşkonmaz Garnitürü için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmaz Garnitürü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kuşkonmaz Garnitürü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşkonmaz
- 2 adet pırasa
- 2 adet kabak
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 300 gram dondurulmuş bezelye
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı izmir tulumu
- 1 çay kaşığı karabiber
Kuşkonmaz Garnitürü tarifi nasıl yapılır?
- Kuşkonmaz, pırasa ve kabağı yıkayın, temizleyin ve doğrayın. Otları yıkayın ve doğrayın. Bezelyeyi kaynar suya atın ve 3 dakika kadar haşlayın.
- Yumurtaları sütle karıştırın. Karabiber, tuz, maydanoz ve dereotunu katıp tekrar karıştırın.
- Geniş bir tencerede yağı ısıtın. Kuşkonmaz, pırasa ve kabağı yaklaşık iki dakika kızartın. Bezelyeyi ekleyin ve iki dakika daha kızartın. Yumurta karışımını üzerine dökün ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını örtün ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Peyniri üstüne serpiştirin ve tencerenin kapağını tekrar kapatarak peynirin erimesini sağlayın. Afiyet olsun.