Kuşkonmaz Garnitürü Tarifi
Kuşkonmaz Garnitürü tarifi: Kuşkonmaz Garnitürü için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmaz Garnitürü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kuşkonmaz Garnitürü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram  kuşkonmaz
- 2 adet  pırasa
- 2 adet  kabak
- 1/2 demet  maydanoz
- 1/2 demet  dereotu
- 300 gram  dondurulmuş bezelye
- 4 adet  yumurta
- 3/4 su bardağı  süt
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 çay bardağı  izmir tulumu
- 1 çay kaşığı  karabiber
Kuşkonmaz Garnitürü tarifi nasıl yapılır?
- Kuşkonmaz, pırasa ve kabağı yıkayın, temizleyin ve doğrayın. Otları yıkayın ve doğrayın. Bezelyeyi kaynar suya atın ve 3 dakika kadar haşlayın.
- Yumurtaları sütle karıştırın. Karabiber, tuz, maydanoz ve dereotunu katıp tekrar karıştırın.
- Geniş bir tencerede yağı ısıtın. Kuşkonmaz, pırasa ve kabağı yaklaşık iki dakika kızartın. Bezelyeyi ekleyin ve iki dakika daha kızartın. Yumurta karışımını üzerine dökün ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını örtün ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Peyniri üstüne serpiştirin ve tencerenin kapağını tekrar kapatarak peynirin erimesini sağlayın. Afiyet olsun.