Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
Kuşkonmaz Çorbası tarifi: Kuşkonmaz Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşkonmaz Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kuşkonmaz Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet kuşkonmaz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı süt
- 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kuşkonmaz Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız kuşkonmazların dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyun. Halka halka doğrayın.
- Tereyağını derin bir tencerede eritin. Doğradığınız kuşkonmazları, tereyağında 3-4 dakika kadar kavurun.
- Çorbaya kıvamını ve tadını verecek olan unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kuşkonmazlarla birlikte kavurun.
- Kavrulan una süt ve et suyunu azar azar ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla çorbayı karıştırın. Taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve kırmızı biberi katın.
- Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sıcak olarak servis edin. Şifa niyetine sevdiklerinizle paylaşın.
Kuşkonmaz Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kuşkonmaz seçerken; kırılgan yapıda, körpe, parlak ve nemli dokuda olanları seçmeye özen gösterin.Et suyu ve sütü kavrulan un karışımına soğuk olarak ekleyin. Topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Kuşkonmaz Çorbası tarifi için servis önerisi
Taze kekik ya da doğranmış maydanoz ile servis edebilirsiniz.