Kuşbaşılı Pide Tarifi
Kuşbaşılı Pide tarifi: Kuşbaşılı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşılı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kuşbaşılı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pideler İçin:
- 100 gram pide hamuru
- 45 gram taze kaşar peyniri
- 90 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
Pide içi için:
- 30 gram domates
- 26 gram sivri biber
- 40 gram kuzu kuşbaşı eti
- 5 ml. süt
Kuşbaşılı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Un, süt, yaş maya, tuz ve toz şeker ile hazırlayabileceğiniz pide hamurunu 100’er gramlık toplar halinde kesin.
- İç harcı için kabuğunu soyduğunuz domates, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biber ve kuzu kuşbaşı etini küçük parçalar halinde kesin.
- Domatesleri, suyunu çekene kadar kavurun. Pide içine ilave olarak rendelediğiniz taze kaşar peyniri ve kuşbaşı et ile tüm malzemeyi harmanlayın.
- Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla açtıktan sonra harcı kenar kısımlarında pay bırakacak şekilde üzerine yayın. Hamurun kenar kısımlarını hafif bir şekilde içe kapatın.
- Geniş bir spatula yardımıyla fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kuşbaşılı pideyi, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 6 dakika kadar pişirin.
- Keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kuşbaşılı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Pide içi için verilen malzeme oranları 100 gramlık pide hamuru yapımında kullanılacak kadardır.İç harcında domates ve et bulunduğundan günlük yapılmalı, çabuk tüketilmelidir.Hazırladıktan sonra üzerine nemli bir bez örttüğünüz pide hamurunu oda ısısında dinlendirdikten sonra açın.
Kuşbaşılı Pide tarifi için servis önerisi
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra pidenin kenar kısımlarına tereyağı sürüp, resimde görüldüğü ve sıcak tabakta servis ediniz.