Kuşbaşılı Pide Tarifi
Kuşbaşılı Pide tarifi: Kuşbaşılı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşılı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kuşbaşılı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harç için:
- 500 gram yağsız kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
Kuşbaşılı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Hamurun yapımı için tüm malzemeler atılıp yoğrulur ve 1 saat mayalanmaya alınır.
- Ardından tüm malzemeler atılıp harç karıştırılır. 30 dakika dinlenir.
- Mayalanan hamurdan parçalar alınıp uzun şekillerde açılır.
- Harç içine yerleştirilir ve etrafı kıvrılır. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Kuşbaşılı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun iyi mayalanması için sıcak ortamda bulunması gerekir.