Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuşbaşılı Pide Tarifi

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide Tarifi

Kuşbaşılı Pide tarifi: Kuşbaşılı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşılı Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuşbaşılı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Harç için:

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kuşbaşılı Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurun yapımı için tüm malzemeler atılıp yoğrulur ve 1 saat mayalanmaya alınır.
  • Ardından tüm malzemeler atılıp harç karıştırılır. 30 dakika dinlenir.
  • Mayalanan hamurdan parçalar alınıp uzun şekillerde açılır.
  • Harç içine yerleştirilir ve etrafı kıvrılır. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Kuşbaşılı Pide tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun iyi mayalanması için sıcak ortamda bulunması gerekir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025