Kuşbaşılı Patlıcan Oturtma Tarifi
Kuşbaşılı Patlıcan Oturtma tarifi: Kuşbaşılı Patlıcan Oturtma için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşılı Patlıcan Oturtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kuşbaşılı Patlıcan Oturtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yemek için:
- 2 adet bostan patlıcanı
- 250 gram kuşbaşı et (minik minik doğranacak)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/3 çay bardağı sıcak su
Kuşbaşılı Patlıcan Oturtma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patlıcanları yuvarlak yuvarlak keselim üzerilerine sıvı yağ sürelim. Yağlı kağıt serili fırın kabında terletelim.
- Bir tencereye etlerimizi koyalım. Suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Üzerine sıvı yağ gezdirelim. Küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edelim kavuralım.
- Yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edelim güzelce soteleyelim. Baharatları da ilave edelim ara ara karıştıralım
- Zar şeklinde doğradığımız domatesleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım ara ara karıştıralım.
- Çok az suyu kalıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan patlıcanları çatal yardımı ile düzleyelim.
- Kaşık yardımı ile patlıcanların içini dolduralım. Üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve çeyrek çay bardağı sıcak su gezdirelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Kuşbaşılı Patlıcan Oturtma tarifinin püf noktası nedir?
Pirinç pilavı ve cacık ile servis yapabilirsiniz.