Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan Tarifi
Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan tarifi: Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy bostan patlıcanı
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı domates konservesi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlar iki parmak kalınlığında doğranır 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.
- Yıkanır, süzülür. Borcama dizilerek her yeri yağlanır 30 dakika 180° fırında pişirilir.
- Ayrı bir yerde kuşbaşı et zeytinyağ ve tereyağı ile kavrulur.
- İçine sırasıyla soğan, kırmızı biber, yeşil biber eklenir iyice kavrulur.
- Daha sonra salça ve domates konservesi baharatlar ilave edilerek ocağın altı kapatılır.
- Fırından çıkardığımız patlıcanların üzerine harcımız bolca ilave edilir.
- En son kaşar dilimleri eklenerek üstü kızarana kadar 180°’de pişirilir. Afiyet olsun.