Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan Tarifi

Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan

Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan Tarifi

Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan tarifi: Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy bostan patlıcanı
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı domates konservesi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kuşbaşılı Kaşarlı Fırında Patlıcan tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanlar iki parmak kalınlığında doğranır 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.
  • Yıkanır, süzülür. Borcama dizilerek her yeri yağlanır 30 dakika 180° fırında pişirilir.
  • Ayrı bir yerde kuşbaşı et zeytinyağ ve tereyağı ile kavrulur.
  • İçine sırasıyla soğan, kırmızı biber, yeşil biber eklenir iyice kavrulur.
  • Daha sonra salça ve domates konservesi baharatlar ilave edilerek ocağın altı kapatılır.
  • Fırından çıkardığımız patlıcanların üzerine harcımız bolca ilave edilir.
  • En son kaşar dilimleri eklenerek üstü kızarana kadar 180°’de pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025