Kuşbaşı Etli Spagetti Tarifi
Kuşbaşı Etli Spagetti tarifi: Kuşbaşı Etli Spagetti için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşı Etli Spagetti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kuşbaşı Etli Spagetti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Spagetti için:
- 1 paket Spaghetti Makarna
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 1 çay bardağı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı krema (isteğe bağlı)
Kuşbaşı Etli Spagetti tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak 2 litre suyu ocakta kaynattıktan sonra içerisine makarnayı koyup pişiriniz. (8-9 dakika)
- Ayrı bir tencere de etleri yüksek ateşte kavurunuz. Kavrulan etleri suyunu saldıktan sonra ocağınızı kısıp içerisine baharatları ekleyip bir süre daha pişiriniz.( max. toplam pişme süresi 20 dakika)
- Beşamel sos için: Tereyağını bir tencere de eritip üzerine 2 yemek kaşığı unu koyup kavurunuz.
- Kavrulan un ve tereyağı karışımına 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyerek bir çırpıcı yardımı ile karıştırınız.
- Yaklaşık 2 dakika sonra kıvam almaya başlayan sosun altını kapatıp haşlanan makarnanın üzerine döküp homojen bir şekilde karıştırınız.
- Etinizi ister makarna üzerine ister makarnanın yanında servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kuşbaşı Etli Spagetti tarifinin püf noktası nedir?
Etinizin yumuşacık, lokum gibi olmasını istiyorsanız, eti ilk 10 dakika yüksek ateşte mühürleme yapınız. Beşamel sosun topaklanmaması için sütü yavaş yavaş ilave ediniz.