Kuşbaşı Etli Patlıcan Dilimleri Tarifi
Kuşbaşı Etli Patlıcan Dilimleri tarifi: Kuşbaşı Etli Patlıcan Dilimleri için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşı Etli Patlıcan Dilimleri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Kuşbaşı Etli Patlıcan Dilimleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bostan patlıcanı
- 2 adet büyük boy patates
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 2 adet domates
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kuşbaşı Etli Patlıcan Dilimleri tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları 1 parmak kalınlığında kesip birazcık tuzlu suda bekletiyoruz. Patatesleri de aynı şekilde kesiyoruz. Eninden büyük parça çıkacak şekilde.
- Kızgın yağda (ben tavayı 1 parmak geçecek kadar kullandım) çevirerek patlıcan ve patatesleri kızartıyoruz. Sonrasında fırında da pişeceği için üzerileri kızarınca tavadan alabilirsiniz.
- Bir yandan etleri sotelemeden önce domates, soğan ve sarımsakları küçük küçük doğruyoruz.
- Zeytinyağını tencere alıp tencereyi ısıtıyoruz. Sonrasında etleri içerisine alıp yüksek ateşte kavuruyoruz.
- Et suyunu salıp çekince ateşi kısıyoruz ve doğradığımız malzemeleri ekliyoruz.
- Baharatları ekliyoruz ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirdim.
- Patlıcanları ve patatesleri borcama dizip üzerine et soteyi koyuyoruz. Ortalama 1 su bardağı sıcak suda salçaları eritip borcama döküyoruz.
- Önce üzeri kapalı 20-30 dakika sonra da üzeri açık şekilde 10-15 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.