Kuşbaşı Etli Karnıyarık Tarifi
Kuşbaşı Etli Karnıyarık tarifi: Kuşbaşı Etli Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşı Etli Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kuşbaşı Etli Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet küçük boy patlıcan (pijamalı soyulmuş)
- 450 gram kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
- 3 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 5 adet biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay bardağı karabiber
- 4 su bardağı sıvı yağ (2 yemek kaşığını harcı pişirmek için kullanın)
Süslemek için:
- 1/2 demet maydanoz
- 10 adet biber
- 4 adet domates
Kuşbaşı Etli Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Pijamalı soyduğunuz patlıcanları limonlu ve tuzlu suda bekletin.
- Acılığı giden patlıcanları iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
- Harcı hazırlamak için geniş bir tavayı ısıtın.
- Soğan ve biberleri sıvı yağ ile yumuşattıktan sonra etleri ekleyin ve etler suyunu çekene kadar pişirin.
- Sarımsakları, domates rendesini, salçayı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Patlıcanları fırın tepsisine veya borcama yerleştirin ve bıçak yardımıyla ortasından yarık açın.
- Etli harcı patlıcanların içerisine yerleştirin.
- Üzerilerine biber ve domates dilimlerini yerleştirdikten sonra 180 derece fırında 35 dakika üzerileri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin.
- Servis etmeden önce maydanozları ister kıyarak, ister yaprak halinde serpiştirebilirsiniz.