Kuşbaşı Etli Alinazik Tarifi
Kuşbaşı Etli Alinazik tarifi: Kuşbaşı Etli Alinazik için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşı Etli Alinazik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kuşbaşı Etli Alinazik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 300 gram kuşbaşı et
- 150 gram yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı (silme) pul biber
Kuşbaşı Etli Alinazik tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları ve tabak yancısı kırmızı biberi fırına közlenmek üzere koyuyoruz. (Yaklaşık 20 dakika 200-250 derecede közleniyor.)
- Patlıcanlar közlenirken, biz hemen kuşbaşı etlerimizi yıkayıp, haşlanması için tencereye bırakıyoruz. 10-15 dakika etin pişmesine göre kaynatıyoruz ve suyunu sonra kullanmak üzere ayırıyoruz.
- Suyunu çeken etlerin üzerine, tuzu, tereyağı ve salçayı ekleyerek soteliyoruz.
- Közlenen patlıcanları soyup, 2 diş ezilmiş sarımsak ile karıştırılan yoğurdumuz ile buluşturuyoruz. (Patlıcanları zeytinyağı, tuz ile terbiyeleyip ezmeyi unutmuyoruz.)
- Tabağımıza önce yoğurtlu patlıcanımızı, sonrasında üzerine etimizi koyuyoruz. Afiyet olsun.
Kuşbaşı Etli Alinazik tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkan patlıcan ve kırmızı biberi sıcak hali ile poşetin içene koyup 5 dakika beklerseniz, patlıcanlar kolayca soyulacaktır.
Kuşbaşı Etli Alinazik tarifi için servis önerisi
Közlenmiş kırmızı biber hem tabağı renklendiriyor hem de Alinazik’ e çok yakışıyor. Yancı olarak bulgur pilavı hep ideal bir eşlikçi.