Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuşbaşı Etli Alinazik Tarifi

Kuşbaşı Etli Alinazik

Kuşbaşı Etli Alinazik Tarifi

Kuşbaşı Etli Alinazik tarifi: Kuşbaşı Etli Alinazik için gerekli malzemeler nelerdir? Kuşbaşı Etli Alinazik nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuşbaşı Etli Alinazik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 150 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı (silme) pul biber

Kuşbaşı Etli Alinazik tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları ve tabak yancısı kırmızı biberi fırına közlenmek üzere koyuyoruz. (Yaklaşık 20 dakika 200-250 derecede közleniyor.)
  • Patlıcanlar közlenirken, biz hemen kuşbaşı etlerimizi yıkayıp, haşlanması için tencereye bırakıyoruz. 10-15 dakika etin pişmesine göre kaynatıyoruz ve suyunu sonra kullanmak üzere ayırıyoruz.
  • Suyunu çeken etlerin üzerine, tuzu, tereyağı ve salçayı ekleyerek soteliyoruz.
  • Közlenen patlıcanları soyup, 2 diş ezilmiş sarımsak ile karıştırılan yoğurdumuz ile buluşturuyoruz. (Patlıcanları zeytinyağı, tuz ile terbiyeleyip ezmeyi unutmuyoruz.)
  • Tabağımıza önce yoğurtlu patlıcanımızı, sonrasında üzerine etimizi koyuyoruz. Afiyet olsun.

Kuşbaşı Etli Alinazik tarifinin püf noktası nedir?

Fırından çıkan patlıcan ve kırmızı biberi sıcak hali ile poşetin içene koyup 5 dakika beklerseniz, patlıcanlar kolayca soyulacaktır.

Kuşbaşı Etli Alinazik tarifi için servis önerisi

Közlenmiş kırmızı biber hem tabağı renklendiriyor hem de Alinazik’ e çok yakışıyor. Yancı olarak bulgur pilavı hep ideal bir eşlikçi.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025